Follies

Een fictief, vervallen Broadway-theater dat binnenkort gesloopt zal worden. In de jaren 20 en 30 speelden hier de Weismann Follies – kleurrijke Vaudeville-artiesten.

Op uitnodiging van Dimitri Weismann komen de oud-werknemers, inmiddels op leeftijd, nog eenmaal samen in hun oude theater. In de show zingen de gasten op de reünie hun toenmalige Vaudeville-nummers maar bezingen ook hun huidige leven. Elk karakter wordt hierin vergezeld door de geestverschijning van hun jongere ik.

Follies neemt inmiddels een belangrijke plek in de Amerikaanse musicalgeschiedenis in. Nummers uit de voorstelling (zoals ‘Broadway Baby’, ‘I’m still here’, ‘Too many mornings’, ‘Could I leave you?’ en ‘Losing my mind’) zijn echte klassiekers geworden! Follies werd genomineerd voor 11 Tony Awards en won er 7, waaronder die voor de muziek en liedteksten van Sondheim.

In de originele productie bestond de cast uit maar liefst 53 personen … Wij maken een fikse bewerking en gaan dit fantastische, nostalgische en schrijnende verhaal over mislukte dromen, tragische liefdes en hilarische anekdotes voor het voetlicht brengen. Rollen voor jong en oud, zanger en danser, dramaqueen en musicalclown!

Voorstellingsperiode: 20 t/m 24 juni 2018, Podium Mozaïek

Advertentie